Меморандум между БТА и Великотърновския университет дава възможност за студентски практики и стажовеМеморандум между Българската телеграфна агенция и Великотърновския университет ще даде възможност за студентски практики и стажове.    Договорът за сътрудничество беше подписан днес от генералния директор на БТА Кирил Вълчев и ректора на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий"  проф. Христо Бонджолов.

Чрез този договор БТА ще си партнира с най-стария български университет, защото Великотърновският университет е наследник на Търновската книжовна школа, за чийто основател се смята Св. Патриарх Евтимий, и през тази година се навършват 650 години от основаването й, каза след подписването на меморандума Кирил Вълчев.
По силата на договора БТА ще популяризира многобройните дейности и програми на университета както в България, така и в чужбина - чрез емисията си на английски език.

Студентите на университета ще могат да практикуват своите стажове в кореспондентските пунктове на БТА в цялата страна, както и да започнат работа там, където има нужда от нови попълнения за агенцията, каза Вълчев. Ние разчитаме на подготвените хора във Великотърновския университет да станат наши служители, подчерта той.

Ректорът на Великотърновския университет проф. Бонджолов прогнозира, че сътрудничеството ще бъде успешно и ще се разширява. Той припомни, че през новата учебна година прага на университета ще прекрачат близо 5 000 първокурсници, което е своеобразен рекорд за приема във висшето училище през последните шест години.

Той подчерта, че за академичния дух е много важно присъственото обучение, при спазване на всички противоепидемични правила.

Репортер - Марина Петрова

Оператор - Даниел Йорданов

Монтаж - Валя Ковачева

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg