Пощенско-филателното издание "30 години Нов български университет" бе валидирано днесПощенско-филателното издание "30 години Нов български университет" бе валидирано днес в аулата на Нов български университет /НБУ/. В официалната церемония участваха ректорът на НБУ проф. Пламен Дойнов, главният изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД Деян Дънешки и автора на проекта главен асистент д-р Дамян Дамянов, който е ипреподавател в НБУ. Пощенско-филателното издание се състои от една пощенска марка и от специален пощенски печат.

"Тази марка по един символичен начин остойностява преноса през времето на приноса на НБУ в областта на образованието, културата и науката. Тази марка ще символизира онова, което НБУ иска да пренесе от 1991 година към 2021 година, но и напред в бъдещето", посочи в словото си проф. Пламен Дойнов.

Преди броени дни Нов български университет навърши 30 години. На 18 септември 1991 година, с решение на Великото народно събрание, е създаден НБУ. Образователната философия на университета е основана на либералната идея за образование, свързващо придобиването на знания и професионалното специализиране с общото духовно развитие.

Оператор - Красимир Михайлов

Монтаж - Валя КовачеваТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg