Във Варна откриват Център за подпомагане на граждански инициативиЦентър за споделяне и подпомагане на граждански инициативи отвори врати на 1-ви януари 2020 година във Варна. Той се намира в споделеното пространство "Кубик" на ул. "Сава Радулов" 14. Основната цел е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото, каза за БТА Илиян Илиев, председател на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие.
Ще бъде осигурена юридическа консултация, ще се предоставят ПР услуги, ще се правят обучения, ако е необходимо. Илиян Илиев  посочи, че гражданите, които искат да се възползват от услугите на Центъра трябва да отговарят на няколко условия. Да са група от поне 3 души, тази група да има координатор и да е готова да финансира част от разходите за тяхната инициатива. Идеята за създаване на Център за споделяне и подпомагане на граждански инициативи се осъществява по проект с продължителност 33 месеца, с финансовата подкрепа на Европейската икономическо пространство и фонд „Активни граждани”. Видео: Красимир Кръстев. Монтаж: Емил Граничаров.


Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg