Изложба "20х20 TRANS FORMAT"Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване: +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

 

Столичната галерия "Little Bird Place" е домакин на една уникална експозиция, озаглавена "20х20 TRANS FORMAT" ("20х20 ТРАНС ФОРМАТ") - сборна изложба на 20 съвременни български артисти, представящи свои творби във формат 20х20 см. Творбите са представени в еклектичен колаж, аранжиран от арт мениджъра на галерия "Little Bird Place" Антоанета Куик."Решихме да направим тази изложба, като сметнахме, че това ще е един чудесен и позитивен начин да изпратим 2020 година, която за много хора беше изключително драматична и трансформираща. И не е случайно, че и размерът на творбите е такъв - 20х20 см, като, разбира се, съответства на годината, както на броя артисти, които участват", каза в интервю за БТА Антоанета Куик. "Това беше експеримент, като за първи път участват толкова много хора в наша изложба. Аз поканих и 19-те участника, освен мен като участник, като те не са случайно подбрани, това са хора, с които по някакъв начин или сме работили, или ни предстои да работим. И всъщност се получи един доста интригуващ еклектичен микс и колаж от много различни артисти в много различни стилове. Но тези различия не са недопустими, не се бият, не си противоречат, а съществуват в една много перфектна симбиоза", добави още Антоанета Куик. Тя посочи още, че не случайно изложбата се нарича "ТРАНС ФОРМАТ", което в превод от латински означава отвъд формата, от другата страна на формата. Антоанета Куик припомни, че "Little Bird Place" е единствената галерия в страната с конкретен тематичен фокус - модерно и съвременно изкуство, посветено на природата, биологичния свят и екологията. Вярвам, че тази галерия, макар и в центъра на града, е някакъв вид малко зелено оазисче, в което хората могат да влязат вътре и наистина да се потопят в една природна интерпретация на изкуството, добави още тя. Изложбата "20х20 TRANS FORMAT"може да се разгледа до 31.01.2021 г. Видео - Красимир Михайлов. Монтаж - Емил Граничаров.

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg