БТА и Фондация "Божура арт" подписаха договор за сътрудничествоДоговор за партньорство и сътрудничество бе сключен днес между БТА и Фондация "Божура арт". Подписите си под документа поставиха генералният директор на БТА Кирил Вълчев и основателите на фондация "Божура арт" - Бойка Велкова и Теодосий Спасов. По силата на договора всяка седмица БТА ще получава информация за програмата на двамата известни български артисти.

Бойка Велкова благодари за поканата за сътрудничество и посочи, че за тях е чест Българската телеграфна агенция да информира за изявите им в областта на театъра и музиката. Тя съобщи, че новият й спектакъл "Федра", който се играе в театър "Азарян", ще бъде представен на 29 септември в Античния театър в Пловдив. Популярната актриса е режисьор и изпълнител на главната роля в пиесата на Петър Пламенов. Сценографията и костюмите са на Бояна Бъчварова, музиката - на Теодосий Спасов, а хореографията - на Филип Миланов. Участват още Пламен Манасиев, Михаил Сървански, Севар Иванов и Петя Силянова. Велкова посочи още, че има участие и в представлението "О, ти, която и да си" на Народния театър, което е част от спектаклите, посветени на 100-годишнината от смъртта на Иван Вазов. Предстои й участие и в още едно представление в Народния театър. Казва се "Няколко момичета" - от Нийл Саймън. Режисьор е Стефан Спасов, а музиката отново е на Теодосий Спасов. За останалите й проекти в киното и телевизията тя допълни, че е твърде рано да говори и ще даде информация за тях на по-късен етап.

Подкрепата от БТА ми дава сигурност и устрем да работя, въпреки пандемичните условия, посочи Теодосий Спасов. Той допълни, че заради ограниченията, наложени вследствие на пандемията, много от изявите му са отпаднали. Но заради това пък се е посветил на студийната работа и по работата на новия си албум, който ще се казва "Ледени очи". Музикантът припомни, че преди близо две години заедно с Християн Цвятков са поканени да пътуват до Антарктида. Там, по идея на професор Христо Пимпирев, създадохме нашите 12-13 композиции, каза още Спасов. Той обяви, че за записите ще покани музиканти, които "имат отношение и са сродни души, и носят своя голям талант". Теодосий Спасов посочи, че най-скорошната му изява ще бъде на 20 септември в рамките на Sofia Summer Fest, където ще участва като специален гост в концерта на Хилда Казасян "Да послушаме кино". "Продължавам да мечтая и да се моля", каза още Теодосий Спасов.

Кирил Вълчев припомни, че БТА има вече сключени договори със Соня Йончева, Лили Иванова, с представители на група "Фондацията". "Нашата идея е големите български артисти да имат системно и постоянно присъствие в новините на БТА така, както впрочем направихме и с едни от най-големите фестивали у нас - "Аполония", "Сцена на вековете" във Велико Тръново, "Master of Art", Празника на черешата в Кюстендил, Фестивала "На стълбите" на театър "София", "Театър пред театъра" на Народния театър, който се открива през тази седмица, "CineLibri", новата концертна зала на София и концерта с В. Гергиев и Софийската филхармония", посочи още Кирил Вълчев.

Оператор - Красимир Михайлов

Монтаж - Даниел ИвановТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg