Корабът "Vera Su" вече е във ВарнаКорабът "Vera Su" вече е във Варненския залив. Плавателният съд е бил изтеглен малко след полунощ с три влекача - Alkaid, Sinmar XIII и Castor, и е провлачен на буксир към пристанище Варна-Изток. Операцията, която е продължила няколко часа, стана възможна, след като плавателният съд беше освободен от последното количество от товара. 

Корабът под панамски флаг, превозващ над 3000 тона азотни торове, заседна край защитената местност Яйлата на 20 септември. Първият опит за претоварване на карбамида завърши с неуспех. С баржи, осигурени от Европейската агенция за морска безопасност, в последните няколко дни втечненият карбамид бе изтеглен от товарното помещение на плавателния съд.

Очаква се бедственото положение в местността Яйлата да бъде отменено с освобождаването на заседналия край скалистия бряг товарен кораб "Vera Su".

Оператор - Красимир Кръстев

Монтаж - Емил ГраничаровТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg