Детският отдел на най-старото читалище в Плевен посреща обновен малките си читателиДетският отдел на най-старото читалище в Плевен - "Съгласие 1869" вече посреща своите малки читатели обновен. Пространството е освежено, стелажите са нови и най-вече библиотечният фонд е обогатен с разнообразни заглавия. Мястото обещава да стане любимо на малките почитатели на книгите. 

"Тук се оказа, че е един притегателен център за плевенските деца. Затова решихме да го направим още по-хубаво място. Напълно сменихме стелажите, които са чисто нови, бели и светли. Направихме много весели и шарени акценти. Тази година спечелихме проект към Министерство на културата за нови книги и в Детския отдел дойдоха голяма част от тях", каза Мая Паскова, секретар на НЧ "Съгласие" - Плевен.

Повече от 300 са регистрираните читатели в Детския отдел, като през последната година в залите на Библиотеката са влезли още 120 деца. Те търсят както задължителната учебна литература, така и книги от любими автори.

При официалното откриване на Детския отдел библиотекарката Ана Александрова, позната на децата като кака Ани, награди най-активния малък читател на годината. Тържеството завърши с изпълнения на балеринките към Балетната школа на читалището и изпълнителите от Вокална група "Арлекино".

Репортер и оператор: Елина Кюркчиева

Монтаж: Теодора Хиндалова-СтояноваТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg