Водолази обследват със специализиран робот кораба "Вера Су", търси се решение за безопасно разтоварване на амониевата селитраВодолази трети ден обследват със специализиран робот товарния кораб "Вера Су", за да се реши как безопасно да бъде отворен хамбарът с амониевата селитра. Това съобщи водолазът Илиян Георгиев пред журналисти на морската буна в Каварна след приключване на днешния оглед на заседналия край местността Яйлата плавателен съд. По думите му корабът е като запечатан, няма промяна в състоянието му от последните няколко дни, лежи изцяло на дъното.
Все още не се знае какво е състоянието на превозвания карбамид , но няма изтичане в морето, каза водолазът. Според него няма предпоставки за екологичен инцидент.
Илиян Георгиев добави, че всеки ден на плавателния съд при прозорец от добро време работят по четирима-петима водолази. При инспекцията на кораба задачата е по какъв начин да се отвори безопасно хамбарът и да се разтовари амониевата селитра, подчерта още веднъж водолазът.
Репортер: Юлияна Христова
Оператор и монтаж: Димитър АпостоловТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg