Музеят на футбола в Бразилия отново отвори с експозиция за ПелеТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване: +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Музеят на футбола в Сао Пауло беше затворен 8 месеца заради пандемията. Днес отново отваря врати с експозиция, посветена на Пеле. Бразилската футболна икона навършва на 23 октомври 80 години. На входа на музея се намира гигантска скулптура на водещия голмайстор на бразилския национален отбор. Той приканва хората да се насладят на интерактивните инсталации, архивните видеа, снимки, викторини и игри. Директорката на музея Марилия Бонас заяви, че изложбата има за цел да покаже на младите хора защо Пеле е "идол".
Mарилия Бонас, директор на Музея на футбола: "Тази изложба има много ясна цел - да покаже на новите поколения защо Пеле е идол. Моето поколение познава Пеле от медиите, той вече не играе. Поколението на баща ми и дядо ми са го виждали да играе, но сегашните млади - не са. И те не разбират непременно защо Пеле е толкова важен за нас".
Андре Лоре и семейството му са на екскурзия в Сао Пауло и не пропускат възможността да разгледат Музея на футбола. За Лоре важността на Пеле надхвърля футбола. Личната му история показва докъде може да се стигне през спорта.
Андре Лоре, посетител в Музея на футбола: "Пеле беше бедно момче от страна като Бразилия, която тогава не беше част от международния футболен елит. Това показва докъде можете да стигнете през спорта. Моят син Андре например има аутизъм и глухота, така че в близко бъдеще спортът за него може и да е средство за приобщаване".
Видео: Асошиейтед прес.

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg