Благословена вода тече от аязмото на Чекотинския манастирБлагословена вода тече от аязмото на Чекотински манастир "Св. Архангел Михаил". То съществува още от създаването на манастира - от 12 век. Отец Нектарий разказа, че има хора, които са си взимали от благословената вода и са споделяли, че тя им е помагала за различни неща. Той даде пример за жена с онкологично заболяване, при която нещата са се стопирали. "Не само, че си взимаше вода от тук, но започна по силите си да води духовен живот, християнски, да се изповядва и причестява. Тя ни е свидетелствала за това, че й помага", каза още отец Нектарий. Друга забележителност на манастира е водопад до аязмото, който през лятото пресъхва, но когато има дъждове, става голям и красив.

Репортер и оператор - Даниела Балабанова

Монтаж - Кристиян ПандевТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg