Историческият музей в Асеновград подготвя изложба с детски играчки от 20 векИсторическият музей в Асеновград подготвя изложба под мотото „Децата на ХХ век“ с детски играчки и учебни помагала от миналото столетие. Много хора, от Асеновград и от различни краища на страната откликват на инициативата, каза за БТА Магдалена Георгиева, уредник в музея. Тя уточни, че се събира всичко, което е свързано с живота на детето през ХХ век, но повечето предмети са от втората половина на века.
Играчките ще бъдат събирани до средата на април тази година и ще бъдат експонирани в Старинно училище „Св. Георги“ в Асеновград, подчерта и Росица Дикова, също уредник в музея. Изложбата ще бъде част от програмата на община Асеновград по повод Майските празници на града. Тя ще остане и ще може да бъде видяна до месец септември 2021 година.
 
Репортер и оператор: Дима Шопова.
Монтаж: Валя КовачеваТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg