Артистичен пърформанс "Дунавски Аерариум"Авторска продукция и персонажи, създадени по време на резидентната образователна програма в село Гомотарци, представиха във Видин артисти, участвали в програмата. Предмети от селския бит, подредени в 14 инсталации на открито, артистична жива статуя Аштон Ка и интерактивна инсталация "Раждането на човека" са част от артистичния пърформънс "Дунавски Аерариум". Всички творби и артистични инсталации са вдъхновени от природата, атмосферата, бита и културата на видинското село Гомотарци.

Идеята на "Дунавски Аерариум" е да провокира, но в същото време и отправя послание към публиката, чрез инсталации по различни теми - екология, свобода, себеизразяване. Аерариум се свързва с открито място при разкопки в Антична Бонония във Видин, където са се съхранявали при специални условия едни от най-скъпите ценности - документи и злато. За нас това е посланието, че творческият процес, човекът, свободата са изключителни ценности, които ние трябва да опазим, казва ръководителят на проекта Миглена Георгиева.

Репортер и оператор - Валери Недялков

Монтаж - Кристиян ПандевТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg