Корабът "Vera Su" не може да бъде спасен, предприема се акция за изваждане на потънало имуществоМашинното отделение на товарния кораб "Vera Su", който заседна край местността Яйлата, е наводнено, а корпусът на плавателния съд има пробойни. Така корабът вече не може да бъде спасен, а само да се предприеме акция за изваждане на потънало имущество. Това съобщи кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор на ИА "Морска администрация" на брифинг на морската буна в Каварна, след оглед на кораба от водолази днес.
По думите му, ситуацията с плавателния съд се е усложнила през последните два дни заради лошото време и вълнението на морето. Няма обаче опасност корабът, който здраво е заседнал, да се пречупи. При огледа на плавателния съд са направени снимки и е заснето видео, които ще бъдат анализирани, за да бъде поискано становище от МОСВ как да стане претоварването на амониевата силистра. Според оптимистична прогноза, претоварването може да започне към 1 ноември, каза още изпълнителният директор на ИА "Морска администрация".
 
Репортер: Юлияна Христова
Оператор и монтаж: Димитър АпостоловТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg