Протест на "Възраждане" пред Народното събрание срещу зеления сертификатГраждани поискаха отмяна на зеления сертификат на протест пред сградата на парламента и се опитаха да влязат в сградата. Лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов не присъства на протеста, но направи видеообръщение, в което призова протестиращите да отидат и да попитат народните представители кога ще бъде премахнат зеленият сертификат. Той посочи, че са призовали в парламента управляващите да премахнат противоепидемичните мерки, но тяхната протегната ръка не била приета. Костадинов отбеляза, че вместо това е получил отговор от премиера Кирил Петков, че зеленият сертификат ще бъде премахнат при 70 процента  ваксинация.

Протестиращите настояха управляващите в сградата да премахнат зеления сертификат, защото той е корупционен и дискриминационен. Те тръгнаха с бавен ход към сградата на парламента, като плътен полицейски кордон препречваше пътя им. В един момент протестиращите пробиха полицейския кордон, стигнаха до централния вход на парламента и се опитаха да влязат в сградата. Стигна се до сблъсъци между протестиращи и служители на реда.

Централният вход на Народното събрание бе блокиран отвътре с маси. Депутати от партията, които се намираха вътре в сградата на Народното събрание, настояха пред охраната протестиращите да бъдат пуснати в парламента или те да излязат навън през централния вход, където е струпано множеството недоволни.

В ранния следобед протестиращите излъчиха група от 15 души, която да влезе в сградата и да разговаря с депутатите за отмяна на зеления сертификат.

Оператор - Красимир Михайлов

Монтаж - Емил Граничаров

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg