Състезания за купата на Българска федерация за пожароприложен спортСъстезанията за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт започнаха днес на Спортния комплекс на НСА. В надпреварата участват представителните отбори на столичната и регионалните дирекции ПБЗН. Те мерят сили в дисциплините са "Изкачване с щурмова стълба", "Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия" и "100 м пътека с препятствия". "Състезанията по пожароприложен спорт предполагат участието на най-добрите спортисти, и не само най-добри спортисти, а това са най-добрите пожарникари и спасители. Колеги, пожелавам ви да бъдете здрави, да бъдете предпазливи, но с борбен дух и нека спечели най-добрият", каза в словото си при откриването на 18-ото издание на състезанията за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН. Целта на състезанията е поддържане и повишаване на физическата дееспособност на пожарникарите, както и затвърждаване на уменията им за действия в реална обстановка. Съорганизатори са ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и Българската федерация за пожароприложен спорт.
 
Репортер и оператор - Минко Чернев
Монтаж - Валя КовачеваТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg