Във Велико Търново започна дванайсетото издание на Международния фестивал на военните оркестри с дефиле по главната улица на града.Участниците бяха приветствани от началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов.
Във фестивала участват Представителният оркестър на въоръжените сили на Полша, Представителният гвардейски духов оркестър към центъра за музикално изкуство на военноморските сили и на въоръжените сили на република Украйна, фестивалният военен духов оркестър в чийто състав влизат музикантите на НВУ”Васил Левски”, с диригент майор Николай Косев и Военният духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада с диригент Цветомир Василев.
Гост на фестивала е Патрик де Смет, артистичен директор на военните оркестри на кралство Белгия и подполковник Ради Радев, главен диригент на Българската армия и началник на представителния гвардейски духов оркестър.
Фестивалът ще продължи и на празничния 22 септември, съобщиха организаторите от община Велико Търново и НВУ „Васил Левски”.
Утре музикантите ще се включат в сутрешното тържествено шествие от площада пред Царевец до центъра на града, а от 12.30 представителните оркестри ще представят шоу спектакъл за великотърновци и гостите на старата столица пред сградата на Централната поща. Видео - Даниел Йорданов. Монтаж - Валя Ковачева.


Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg