Интервю с Кристина Иванова, вицепрезидент операции и директор за България на TELUS InternationalБТА представя поредица от интервюта с финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2021".

Най-важното за един мениджър е да създава спокойна среда, в която хората да могат да се чувстват добре, да искат да се развиват, да искат да постигат повече, да споделят идеи, среда, в която няма страх от това какво ще се случи, ако направиш грешка, среда, в която има доверие и уважение между хората в екипа, каза във видео интервю за БТА Кристина Иванова, вицепрезидент операции и директор за България на TELUS International, която бе една от десетимата финалисти в конкурса на списание "Мениджър" за постижения в областта на висшия мениджмънт в България "Мениджър на годината". В тазгодишното издание на конкурса тя бе отличена със специалния приз на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков "За развитие на регионите".

По думите й аутсорсингът индустрията се развиват изключително добре и бележи ръст през последните 10 години, включително и в България. Според нея страната ни е един изключително благодатен пазар за аутсорсинг. Въпреки това има какво още да се направи от страна на държавата в посока на подобряване на бизнес средата. Например за релокацията на хора от различни държави, дигитализирането на социални придобивки и др. Според нея в краткосрочен аспект предизвикателствата със сигурност са свързани с неяснотата около коронавируса и ваксинацията, тъй като тя в България върви с доста бавни темпове. По думите й за връщането в офиса спрямо работата от вкъщи законодателството трябва да се адаптира, за да адресира работата от вкъщи като нещо постоянно.

Според Кристина Иванова може да се намери корелация между управлението на бизнес и изкуството, тъй като и при двете човек трябва да бъде много креативен. Тя добави, че в TELUS през обществения борд се финансират различни проекти на неправителствени организации в сферата на здравеопазването, образованието, опазването на природата и други и със сигурност има много проекти в областта на културата, които биха могли да подкрепят, но видимостта за тези проекти е много малка. Тя посочи още, че TELUS има над 3800 служители, като сред тях има много млади творци, занимаващи се с различни форми на изкуства, и компанията се опитва да ги подпомогне по различни начини.

БТА стартира излъчването на поредица от интервюта с финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2021", които ще бъдат разпространени и в англоезичната емисия на агенцията. Отличието се връчва ежегодно от списание "Мениджър" за постижения в областта на висшия мениджмънт в България.

Автор - Елена Савова

Оператор - Красимир Михайлов

Монтаж - Емил ГраничаровТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg