Вида Пиронкова – автор на музиката за театрална премиера „Ирония на съдбата”Видинският драматичен театър  ще представи новата си премиера - романтичната комедия "Ирония на съдбата". Премиерният спектакъл е на 9 април на сцената на Драматичен театър - Видин, а на 12 април представлението ще се играе в театър  "София" в столицата.
"Ирония на съдбата" е комедия от блестящия руски тандем Емил Брагински и Елдар Рязанов - автори на най- успешните руски комедии на 60-те и 70-те години на XX век. Това е красива романтична история, в която комично недоразумение преобръща живота на четирима души. Режисьор е Надя Асенова. Сценография и костюми - Кънчо Касабов.
Музиката  и текстовете на песните за спектакъла са авторски специално написани  от композитора и текстописец Вида Пиронкова. Оркестрацията  за симфоничен оркестър е на Димитър Косев, главен диригент на Държавната опера Русе и диригент на Държавната опера в Стара Загора. Изпълнението на музиката е на Симфониета Видин.
В постановката играят артистите – Дейвид Славчев, Цветелина Бодурова, Иван Рангелов, Ирина Флорова-Капелова, Николай Янев, Божидар Даков, Фиданка Рангелова, Ана Дамянова-Кирилова и Минка Сурдулова. На сцената са и музикантите от Симфониета – Видин: Александрина Миленова, контрабас - Емил Христов и пиано –Илиян Станев, изпълненията на китара са на Кирил Василев.
"Ирония на съдбата" се играе за първи път на театрална сцена в България.
За мен е съдба – да работя във Видин, града, с който носим едно име, споделя Вида Пиронкова. Тя е убедена, че новаторската постановка, в която има симбиоза на няколко вида изкуство, ще има дълъг живот и успех. 
 
Репортер и оператор: Ирена Данаилова
Монтаж: Валя КовачеваТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg