Разкрита е модерна лаборатория за марихуана в луковитското село РумянцевоТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване: +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Модерна лаборатория за марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Задържани са трима мъже, на които ще им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Лабораторията е разкрита при специализирана полицейска операция от Главна дирекция "Национална полиция". Тя се е помещавала в луксозен имот на територията на селото, в близост до местното училище. Открити са високо технологични съоръжения за производство, с цел разпространение на марихуана, в една от постройките са намерени около 1000 растения в процес на производство. Съседни постройки са били подготвени за разширяване на това производство. Намерено е и голямо количество сухо вещество, открито във фризер с вместимост 300 литра, в една от постройките, готово за разпространение, заяви още Вълков. Заместник-директорът на ГД "Национална полиция" старши комисар Калин Ленков поясни, че сигналът за модерната нарколаборатория е постъпил преди два месеца. На 25 февруари, късно вечерта, е проведена специализирана полицейска операция, в резултат на която са установени и задържани на място тримата мъже. По думите му стойността на откритата продукция, която ще бъде иззета, е над 500 хиляди лева. Валентин Вълков допълни, че съоръженията в нарколабораторията се оценяват по първоначална преценка между 500 хиляди и един милион лева, а голяма част от продукцията най-вероятно се изнася в чужбина. Видео - Даниела Балабанова. Монтаж - Валя Ковачева.

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg