Ден на град Добрич и 81 години от възвръщането на Южна Добруджа към БългарияПразникът на Добрич - 25 септември - и 81 години от възвръщането на Южна Добруджа към България се отбелязаха с множество събития.

В памет на загиналите за Освобождението на Добруджа и България, на Военното гробище-музей се състоя панихида, водена от Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, изпълнения на Представителен духов оркестър, общоградско поклонение и поднасяне на венци и цветя.

На тържествено заседание на Общински съвет бе валидирана пощенска марка на тема "160 години от рождението на ген. Иван Колев" - съвместно с Български пощи ЕАД. Състояха се концерти, изложби, спектакли за малки и големи, отворени врати на Историческия музей и Художествената галерия, велопоход и други.

 

Оператор: Григор Маринов

Монтаж: Даниел ИвановТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg