Министърът на културата Велислав Минеков откри новата учебна година в НГПИСлужебният министър на културата проф. Велислав Минеков откри днес новата учебна година в Националната гимназия за приложни изкуства /НГПИ/ "Св. Лука" в София. Щастлив съм, че днес съм тук при вас, защото това училище е част и от мен и от моята съдба, каза в  словото си министър Минеков. Той пожела успех и на добър час на всички ученици.

Директорът на училището Лилия Балева посочи, че независимо от различните обстоятелства, при които започва и тази учебна година, 15 септември си остава един от най-вълнуващите дни. "Той ни събира емоционално, защото успява да докосне и ученици, и родители, и учители. Всички ние пазим в сърцата си поне един 15 септември и може би затова този празник е изпълнен с толкова вълнение, носталгия, със страхове и надежди. Днес страховете като че ли са повече, но много ми се иска да не позволим на страха да вземе връх над любопитството, волята за знание, над вдъхновението и творчеството", каза още Лилия Балева.

Репортер и оператор - Красимир Михайлов

Монтаж - Валя Ковачева

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg