Добрите новини събират във вестник в троянското село Дълбок долЗа добрите, забавните и интересни неща от ежедневието ни разказва първото периодично печатно издание в троянското село Дълбок дол. Още самото заглавие "Дълбокодолски добрини" провокира усмивките на местните жители и напомня, че светът не е само лоши и мрачни новини и събития. В края на миналата година е отпечатан първият брой на вестника. Той ще излиза на три месеца и ще се разпространява безплатно. Идеята за изданието е на специалиста в кметското наместничество Мирослава Мандичева.

"Целта на вестника е да се провокира доброто в хората и да се изкара на преден план. Идеята дойде от това, че негативните новини, които напоследък ни заливат, карат хората да мислят в отрицателна насока, а доброто остава на заден план и се забравя", разказа Мирослава Мандичева.

В четирите страници на изданието са събрани няколко рубрики. Първата е "Актуално", включва новини за селото. Следващата е "История", в която читателите ще се запознаят със създаването на Дълбок дол, развитието му през годините и в днешно време. След това идва още по-интерсното - "Неразказани случки" - разказите на местните жители за доброто. Последната рубрика е "Любопитно", която включват пословици, поговорки, гатанки, рецепти, поздрави.

Вестникът издава Издателство "Верен" в София благотворително. Собственикът му има имот в Дълбок дол и това не е първото му дарение за селото. Не маловажна обаче е и подкрепата на кметския наместник Дилян Дамянов, който също ще се включи с история за доброто, красивото и позитивно.

Кметският наместник на селото Дилян Дамянов обясни, че е приел положително идеята за вестника, защото в последно време добрите новини не са най-много, по-скоро преобладават негативните, а и в периода на пандемия се е наложило доста да ограничат мероприятията, които иначе провеждат традиционно.

Мирослава Мандичева е категорична, че вестникът ще го има дотогава, докато хората разказват, защото те го пишат. А местните жители с нетърпение очакват новия брой, защото са сигурни, че той ще е интересен, забавен и пълен с дълбокодолски добрини.

Репортер и оператор: Даниела Балабанова

Монтаж: Валя КовачеваТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg