Перник получава от Държавния резерв 26 000 десетлитрови бутилки минерална водаДържавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" е отпуснала 26 000 десетлитрови бутилки минерална вода на Перник, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков. Първите ТИР-ове с вода вече са пристигнали в града. Бутилките се разтоварват в склад в бившата Централна ремонтна база, откъдето се разпределят към предприятие "Детско и ученическо хранене",детски градини, училища, болници, социални домове и кметства.

 Сред първите детски заведения, получили бутилирана вода е 9-та детска градина "Калина Малина" в Перник. Тя има три филиала, в които учат 240 деца. На разположение на детското заведение са 480 десетлитрови бутилки с минерална вода, доставени от Държавния резерв.
"Досега режимът позволяваше да се спазват всички изисквания, които Регионалната здравна инспекция имаше към нас", сподели директорът Михаела Ивайлова. „Сутрин се измива и дезинфекцира всичко, след това в периода, в който няма вода, ползвахме резервен съд за измиване на съдове и на ръцете на децата. Следобед от 17,00ч. пък при следващото идване на водата, правехме основно почистване”, разказа Ивайлова. Предоставената минерална вода ще се използва за готвене, защото понякога, особено след аварии, по думите й от чешмата тече недостатъчно чиста вода. Новият воден режим, предложен от МРРБ и предвиждащ подаване на вода към гражданите от 16,00ч. до 22,00ч., все още не е влязъл в сила. Видео и текст: Елка Робева. Монтаж: Емил Граничаров.


Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg