Кристиян Николов срази южнокореец в първия си мач на световното първенство по бокс в БелградБългарският боксьор Кристиян Николов остана доволен от победата си с 5:0 съдийски гласа над южнокорееца Ким Гиче в първия си мач в полутежка категория (до 80 килограма) на световното първенство по бокс в Белград. Той каза, че противникът му не го е затруднил с почти нищо, тъй като е успял да изпълни треньорските указания.

"Спечелих мача с тактика. Държах на нея. Исках да излъжа противника и да не влизам в близка дистанция, която е удобна за него. В следващия мач играя с противник от Литва на 30 октомври. Пак ще се опитам да победя. Държа за медал. Честно казано кореецът не ме затрудни с нещо, просто се опитвах да стоя далеч от него, на дистанция. От време на време се увличах по неговата игра, но това е първи мач и все още навлизам в ритъм", каза 21-годишният благоевградчанин.

Кристиян Николов започна отлично мача и в първия рунд засипа съперника си с тежки удари в главата. Това донесе на младия българин гласовете на петимата съдии край ринга. Във втория рунд Ким изравни боя, но отново съдийският апарат даде предимство на Николов от 3:2 гласа. В третия рунд Николов успя да поддържа дистанция от корейския си съперник и така не му даде шанс да търси нокаут, който да го класира.

В следващия кръг Николов ще играе срещу литовеца Робертас Лиоранкас.

Репортер и оператор - Георги Крумов, спец. кор. на БТА в БелградТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg