Около 10 км е опашката от камиони на ГККП "Дунав мост" при Русе; шофьори чакат повече от 12 часаОколо 10 км е опашката от камиони на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Превозните средства изчакват и в двете посоки по пътя за град Мартен. На място са полицейски екипи, които регулират движението, видя репортер на БТА.

От Гранична полиция съобщиха, че всички гишета за обработка на документи работят, но трафикът е изключително интензивен. Само за последното денонощие през пункта са преминали повече от 1600 камиона в посока Румъния, което е с близо 400 превозни средства повече от обичайния трафик.

Шофьори обясниха, че чакат с часове, за да преминат граничния пункт.
"Пътувам от Стара Загора за Германия. Още на Бяла ни спират, като ни пропускат периодично. Там ме спряха около 5.00 часа тази сутрин и ме пуснаха три часа по-късно. В последно време често чакам на опашки. Трафикът е огромен и като правят пълни проверки, се забавяме", обясни 61-годишният Йовчо Петров.

49-годишният Кирил Страхилов, който пътува от Свищов за Румъния, каза, че чака на опашката от полунощ. Първо престоял край Бяла три часа.
"Ако няма опашки, пътят ми е около шест-седем часа, а сега ще се забавя много, защото трябва да направя и почивка", казва шофьорът.
По думите му причината за опашките е увеличеният товаропоток.

"Много е страшно. От 4.00 часа сутринта съм на опашката. Тахошайби ли да спазваме, граница ли да минаваме. Не знам какво да ви кажа. Пътувам от Шумен за Москва. Два дни трябва да минавам граници. До Нова година ли ще правим този курс", каза Мариян Росков, шофьор и собственик на камион.

Репортер - Мартин Пенев

Оператор и монтаж - Бисер Тодоров

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg