Радостта от раждането на новия живот рисуват благотворително три художнички в болницата в Горна ОряховицаТриизмерен стенопис, изобразяващ радостта от раждането на живота, рисуват благотворително три художнички в болницата в Горна Оряховица. Невена Лефтерова, Евгения Лефтерова и Нина Ковачева работят в сферата на триизмерното улично изкуство съвместно от 2016 година, но в навечерието на Коледа решават да организират благотворителна инициатива в името на новия живот.

Стенописът в ритуалната зала за изписване на новородени бебета към Родилното отделение в Горна Оряховица те са нарекли "Пътят на новата душа".

Благотворителната инициатива събира като съмишленици приятели и много майки, раждали в Родилното отделение в Горна Оряховица. Над триста бебета се раждат годишно в отделението, където за родилките, които идват от поне седем общини, се грижат шестима лекари и осем акушерки, посочи директорът на болницата д-р Иван Иванов.

Творчеството на трите художнички превръща все повече сгради у нас и по света в емблематични. През зимните месеци талантливите авторки подготвят проектите за пролетта, тъй като работят предимно на открито, но дотогава ще изрисуват и помещенията в самото Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица.

 

Репортер - Марина Петрова

Оператор - Даниел Йорданов

Монтаж - Теодора Хиндалова-СтояноваТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg