На 29 октомври отново "Империя на красотата" под режисурата на Бойка Велкова в БТАТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване: +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

След успеха на премиерните представления на "Империя на красотата. Мадам Рубинщайн" под режисурата на Бойка Велкова, почитателите на театралното изкуство ще имат възможността да гледат отново спектакъла на 29 октомври от 19.00 часа в Мултимедийния център на Българска телеграфна агенция. "Империя на красотата. Мадам Рубинщайн" е най-новият режисьорски проект на Бойка Велкова, осъществен с подкрепата на Столичната община, фондация "Божура арт" и БТА. В камерното представление участват самата Бойка Велкова, както и Силвия Лулчева и Михаил Сървански. Музиката пък, която е невидимият главен герой в постановката, е дело на Теодосий Спасов. В основата на пиесата е вълнуващата история на Хелена Рубинщайн, създателка на първите салони за красота, муза на Салвадор Дали, Пикасо и Анди Уорхол. Рубинщайн е призната за една от най-забележителните личности на 20 век, основоположник на модерната козметика. "Това е една чудесна лирична комедия, която разкрива много тайни от кухнята на козметиката", каза в интервю за БТА Бойка Велкова, която, освен режисьор, влиза и в една от главните роли - тази на самата Хелена Рубинщайн. По думите й "Империя на красотата. Мадам Рубинщайн" е една история за две наистина специални жени, които са постигнали големи успехи в своята работа, създали са бизнес империя, създали са много неща в козметиката, които сега всяка уважаваща себе си жена използва. "Моята героиня е приятна изненада дори за самата мен", сподели Силвия Лулчева, която се превъплъщава в ролята на Елизабет Арден. По думите й това е една доста сложна и характерна героиня. За Михаил Сървански неговият герой - Патрик О`Хигинс - е едно нормално безработно момче, което, обикаляйки улиците на Ню Йорк в търсене на работа, попада съвсем случайно в офиса на Хелена Рубинщайн, където не само намира работа, но по-късно се превръща в нейната дясна ръка и опора в много важни моменти.
Билети за спектакъла могат да се закупят на касата в БТА.
Видео - Красимир Михайлов. Монтаж - Валя Ковачева.

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg