Улица на занаятите в Троян очаква посетителиМестни майстори представят своите произведения и изделия в Улица на занаятите в Троян и Орешак. Тази година традиционният Български фестивал на сливата, който събира гости от цялата страна, няма да се състои заради въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

Община Троян обаче предоставя възможност на занаятчиите от региона да представят своите изделия на площад “Възраждане“ в града и пред Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак. Жителите и гостите на региона могат да се запознаят със занаяти като дърворезба, грънчарство, иконопис, металообработване, тъкачество и други. Имат възможност също да си закупят от изделията на близо 40 майстори и да участват в изработването им.

Улицата на занаятите очаква своите посетители на 25 и 26 септември.

 

Репортер и оператор: Даниела Балабанова

Монтаж: Даниел ИвановТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg