Наградиха младежите, спасили хора при пожара в село РоякЧетирима младежи, спасявали хора при пожара в Дома за възрастни хора в село Рояк, днес бяха отличени на официална церемония от областния управител на Варна Марио Смърков и началника на Регионалното управление на образованието в крайморския град Ирена Радева. Мерт Ахмедов и Селим Хасанов учат в 9 клас, а Фуркан Тансел и Октай Османов - в десети. Всички са възпитаници на СУ "Св.Климент Охридски" в Дългопол.

 „Видяхме пожара и влязохме вътре да помогнем“, разказа пред медиите Фуркан Тансел . „Ние бяхме на гости в Октай и от там видяхме, че пуши сградата. След това слязохме долу на бегом да видим какво става и видяхме как сградата гори. Нормално, уплашихме се малко, но няма какво да се прави. Нямаше никой и влязохме вътре да ги спасяваме. Чувстваме се нормално, не като герои“, обясни Мерт Ахмедов.

 „За мен е огромна чест да приема хора като Вас в областна управа, защото с това, което сте направили, връщате надеждата на всички хора, които вярват в доброто“, се обърна към момчетата областният управител Марио Смърков.  

„За мен е наистина чест да поздравя Вас момчета. Гордия се, че имаме такива учители, такива образователни институции, които са успели да ви формират като истински хора“, посочи началникът на Регионалното управление на образованието Ирена Радева.

Пожарът в Дома за възрастни хора в село Рояк избухна на 22 ноември. При него загинаха 9 души. Спасените бяха настанени в общински хотел в село Аспарухово. 

 

Автори: Данаил Войков и Мила Едрева

Монтаж: Емил ГраничаровТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg