Любомир Хардалов - единственият български монах в АмерикаЛюбомир Хардалов се ражда през 1986 година в Тутракан в семейство на Мая и Момчил - българи християни. С родителите му се преместват в Монреал, Канада, през 2002-а. Две години по-късно Любомир започва да помага в българската православна църква, а през 2007-а става иподякон. Заминава на православна мисия в Аляска, после посещава румънски манастир в Канада и друг в Южна Франция. Обикаля с ясната цел да получи религиозна виза и да се прехвърли от Канада в Америка, за да се установи в манастира "Светия кръст" в Кастро Вали, Калифорния. За него научава случайно от Интернет, но веднага го познава като своя духовен дом. И така вече повече от 6 години. Наскоро Любомир Хардалов беше подстриган и вече е отец Климент.

"Човек трябва да притежава воля и инат, за да стане монах. Ако искаме някакъв смисъл в живота си, мисля, че всички трябва да се обърнем към Господ и към църквата. Моля се за здраве и мир, за българи - да пазят българското и никъде да не забравят откъде идват", споделя младият мъж, избрал църквата и вярата за своя мисия. 

 

Автор и оператор – Евгени Веселинов

Продуцент и режисьор – Мартина Ганчева

Монтаж – Емил ГраничаровТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg