Интервю с доц. Светлана Стефанова, изпълнителен директор на "FAAC Bulgaria"БТА представя поредица от интервюта с финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2021".

Най-важните качества за един добър мениджър са това да притежава морал, емоционална интелигентност, аналитично мислене и да има фокус върху това, което е целта, това, което трябва да се постигне, каза в интервю доц. Светлана Стефанова, изпълнителен директор на "FAAC Bulgaria" EAD, която бе един от финалистите в конкурса на списание "Мениджър" за постижения в областта на висшия мениджмънт в България "Мениджър на годината - 2021".

Тя добави, че в България не се прави трудно бизнес и страната ни има огромен потенциал. Въпреки проблемите с кадрите, у нас имаме много добри специалисти, които имат желание да се развиват, освен това сме държава, която тепърва навлиза в пазарната икономика. Това ни дава определени ниши, тоест имаме истински потенциал да се огледаме и да прегърнем това, което ни харесва на нас, и да продължим в определена посока, посочи още доц. Светлана Стефанова.

По думите й към момента основните предизвикателства пред сектора са свързани преди всичко с доставката на материали. Според нея в последно време това е доста комплексен въпрос, който се оформя като проблем.

Според доц. Светлана Стефанова може да се намери корелация между управлението на бизнеса и изкуството, тъй като и при двата процеса в основата е креативността. Според нея най-близкото изкуство до "FAAC Bulgaria", която е компания за автоматизирани системи, е архитектурата. Тя е изкуство, което определено създава околната среда, а с устройствата, които ние разработваме, произвеждаме, инсталираме, смятам, че се намесваме в тази среда, допълнително я моделираме и затова смятам, че по някакъв начин си партнираме с архитектурата, добави още доц. Светлана Стефанова. Тя сподели още, че в лично качество по отношение на изкуството харесва класическата музика, а част от свободното си време отдава на дизайна. Според нея в последно време се появяват доста бизнес начинания в областта на културата, което е добре.

БТА стартира излъчването на поредица от интервюта с финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2021", които ще бъдат разпространени и в англоезичната емисия на агенцията. Отличието се връчва ежегодно от списание "Мениджър" за постижения в областта на висшия мениджмънт в България.

Автор - Мартин Пенев

Оператор - Бисер Тодоров

Монтаж - Михаил Михайлов

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg