Франсоа-Кзавие Кованди, аташе по институционално сътрудничество към Посолството на Франция, за третото издание на конкурса "ЕКООБЩИНА"

  • 26.03.2018
  • 04:22 мин.


Третото издание на конкурса "ЕКООБЩИНА" стартира на 27 март 2018 година. Той се организира от Френското посолство в България, в партньорство с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Франсоа-Кзавие Кованди, аташе по институционално сътрудничество към Посолството на Франция, разказва за новите моменти в конкурса. Към четирите категории от миналите години: "Устойчиво управление на водите", "Устойчиво управление на отпадъците", "Устойчива мобилност", "Енергийна ефективност на сградите", се прибавят две нови категории. Те се отнасят към "Устойчивото управление на публичните пространства" и "Спорт и активен начин на живот". Победителите от конкурса ще посетят френски градове за обмяна на добри практики. Според Франсоа-Кзавие Кованди "ЕКООБЩИНА" е не само конкурс – а и френско-българска платформа за сътрудничество между различни партньори по въпросите на устойчивото и интелигентно развитие на общините. /Интервю на Боряна Димитрова/

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg