Майсторският клас на Веселина Кацарова ще изнесе галаконцерт след броени дни в Стара ЗагораСветовноизвестната оперна прима Веселина Кацарова провежда майсторски вокален клас в Стара Загора в рамките на Фестивала на оперното и балетното изкуство. В курса участват млади изпълнители от България, Испания, Румъния, Украйна и Русия. Програмата включва работа върху вокалната техника и върху интерпретация на роля, като основната цел е да се подпомогнат талантливите млади оперни певци в тяхното вокално и професионално усъвършенстване.

"Един певец е съвкупност от качества, не е само гласът, а и естетиката му, музикалната фраза, харизмата", каза в интервю за БТА Веселина Кацарова. Тя сподели още, че иска всеки певец, в зависимост от нивото му, да го представи в най-добрата му светлина.

Майсторският клас на Веселина Кацарова ще изнесе галаконцерт само след броени дни - на 10 декември  от 19.00 часа, с участието на оркестъра на Държавна опера - Стара Загора и под диригентството на Виктор Крумов.

За трета поредна година оперната прима Веселина Кацарова, която живее в Цюрих, се завръща в родната Стара Загора, за да води майсторски клас. Нейното име е познато от над 70 роли във всички световни оперни театри, където е гастролирала.

Репортер и оператор - Румяна Лечева

Монтаж - Михаил Михайлов

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg