Днес е ден на национален траурДнес е ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при пожара, възникнал в Дом за възрастни хора в село Рояк, както и в памет на жертвите, загинали в тежката катастрофа с автобус на автомагистрала "Струма".

В памет на загиналите националните флагове на всички държавни институции днес са свалени наполовина.

Денят за национален траур бе обявен с решение на Министерския съвет вчера.

При пожар в Дома за възрастни хора в село Рояк, община Дългопол, на 22 ноември загинаха девет души, а двама пострадаха тежко. На следващия ден - 23 ноември, пътен инцидент с автобус на магистрала "Струма" отне живота на най-малко 45 души, а седем пострадаха тежко и бяха откарани в столичната болница за спешна помощ "Пирогов". Туристическият автобус с регистрация в Скопие катастрофира и се запали на магистралата край пернишкото с. Боснек. Той е пътувал е от Република Турция към Република Северна Македония.

Последният път, когато България е била в траур, е на 27 август 2018 г. в памет на 20 загинали в тежката катастрофа с автобус край Своге на 25 август.

Кадри - Минко Чернев, Асен Тонев, Георги Генчев

Монтаж - Емил ГраничаровТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg