Започна международният фестивал "Мартенски музикални дни"Шейсетото юбилейно издание на международния фестивал "Мартенски музикални дни" включва богата и разнообразна програма. По този повод е подредена и документална изложба, която разказва историята на знаменития музикален форум.
Фестивалът бе отлаган три пъти досега заради пандемията от коронавируса. Това е и причината да се състои за първи път през есента, а не, както обикновено, през месец март.
Международният музикален фестивал бе открит с  концерт на Русенската филхармония под диригентството на маестро Емил Табаков и с участието на френския виолончелист Орелиен Паскал - лауреат на "Кралица Елизабет" в Брюксел.
Музикалният форум ще продължи до 3 октомври тази година. Той предлага на публиката среща с повече от 450 изпълнители от страната и чужбина, пет оркестрови и хорови концерта, осем ансамблови програми, оперна продукция, два джаз концерта и четири изложби.
БТА е медиен партньор на фестивала.
Репортер - Мартин Пенев
Оператор - Бисер Тодоров
Монтаж - Валя КовачеваТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg