Традиционният Есенен салон в Ловеч представя 20 художници с 46 творбиДвадесет автори с 46 творби участват в традиционния Есенен салон в Ловеч, който гостува в Художествената галерия "Проф. Теофан Сокеров". Поради противоепидемичните мерки тази година салонът нямаше официално откриване, но всеки, който желае, може да разгледа изложбата.

Вече повече от 20 години през ноември ловешките художници представят най-новите си творби в годишната изложба за изобразително изкуство.

В тазгодишното издание на Есенния салон участват общо 20 автори.

"Заедно сме ги обсъждали през годината и в ателиетата на много от колегите съм ходил и смятам, че са направили своите работи конкретно за мястото, за галерията. Всеки автор със своята индивидуалност, рисунък, живописно усещане, със стила, който работи, се е представил ", разказа за БТА Валентин Узунов, директор на художествената галерия.

Експозицията представя произведения на живописта, скулптурата, графиката и приложните изкуства. За първи път участва младият график Радослав Илиев, но в изложбата са представени и утвърдени творци като Николай Добрев, Валентин Узунов, Валентин Стойчев, Спас Дочев, Петкан Наков, Елица Спасова  и други.

Изложбата може да се разгледа до Коледа в ловешката художествена галерия.

Репортер и оператор - Даниела Балабанова

Монтаж - Кристиян Пандев

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg