Танцьорите от състава "Луди млади" в Шумен получиха поредните си отличия Танцовият състав "Луди млади" към Средното училище "Сава Доброплодни" в Шумен получи с пратка бронзовите си медали от Световното първенство по танци в град Телфорд, Великобритания. Грамотите и отличията на танцьорите от ансамбъла бяха връчени от ръководителя на състава Борис Иванов и зам.-директора на училището Ивелина Иванова на официална церемония в Националния пресклуб на БТА в областния град.

Медалите са спечелени в категорията "Характерни танци", за участници до 25 години, с танца "Лудоселската", представящ народните танци в Североизточна България, по хореография на Иванов и музика на д-р Петьо Кръстев. Танцьорите от "Луди млади" завоюваха и златни медали на последното присъствено Световното първенство по танци в Испания през 2018 година, в раздела "Характерни танци", в конкуренцията на над 10 000 участници.

С любов и много труд всичко се постига, каза в интервю за БТА ръководителят на състава Борис Иванов. Той добави, че съставът има вече 10-годишна история, в рамките на която е извоювал множество регионални, национални и международни награди.
 
Репортер и оператор: Станимир Савов
Монтаж: Кристиян ПандевТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg