"Натюрморт със затлъстял племенник" е премиера в сезон 100 на театър "Иван Радоев" в Плевен"Натюрморт със затлъстял племенник" от Йон Сапдару е най-новата премиера в сезон 100 на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в Плевен - една необичайна история, разказана с хумор. Това заяви за БТА постановчикът Боян Иванов. 
Той уточни, че авторът е съвременен румънски актьор и драматург, а постановката на неговата пиеса в Плевен, която е първа за България, е по-скоро комедия с елементи на драма. Спектакълът се занимава с измеренията на щетите от това да обичаш и да бъдеш обичан, коментира режисьорът. Това е разказ за саможертвата, от която никой няма нужда, както и за необяснимото в обичта между хората. В главната роля на затлъстелия племенник е младият актьор Асен Данков, който се справя с предизвикателството да играе персонаж, тежък три пъти повече от него. Сред режисьорските находки е решението на Боян Иванов трите лели на племенника да се играят от мъже. Адриан Филипов, Генадий Николов и Сергей Константинов са впечатляващи в превъплъщенията си като възрастни жени. Единствената дама на сцената, с цветно присъствие в ролята на проститутката, е Екатерина Стоянова. 
По думите на режисьора Боян Иванов Плевенският театър се намира "във възход и неговите екипи се справят с това не леко представление". Сценографията и костюмите са по проекти на Ванина Цандева, видеомапингът - на Тодор Тодоров, а музиката и музикалното оформление - S.U.S.F. Публиката прие с много смях премиерния спектакъл и подари дълги аплодисменти на създателите му с пожелание да радват зрителите не само в Плевен. Видео и текст: Малин Решовски. Монтаж: Валя Ковачева.Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg