Седемнадесетата световна среща на българските медии ще е в ИзраелСедемнадесетата световна среща на българските медии ще е в Израел, обяви генералният директор на БТА Кирил Вълчев в края на шестнадесетото издание на форума, който събира журналисти от български медии в чужбина.

През март 2023 година се навършват 80 години от спасяването на българските евреи.

Седемнадесетата среща на българските медии ще е в Йерусалим на 1 ноември 2022 година, в навечерието на годишнината, с което ще поставим началото на още по-сериозно популяризиране на този значим акт на българския народ, отбеляза Кирил Вълчев. Срещата ще бъде на 1 ноември - Деня на народните будители, защото имената на спасителите на българските евреи се нареждат сред будителите на българския народ, отбеляза генералният директор на БТА.

Кирил Вълчев обяви датата на седемнадесетото издание на форума в Кюстендил. В рамките на два дни в Рилския манастир и в Кюстендил журналисти дискутираха предизвикателствата пред медиите и тяхната роля.

Темата на Шестнадесетата световна среща на българските медии, организирана от БТА, бе "Медии и истина". В нея участваха близо тридесет журналисти, в четири панела модератори с различна експертиза и представители на медии дискутираха темите "Вярата в медиите", "Надеждата в медиите", "Лъжата в медиите" и "Изборът в медиите".
На финала на 16-ата световна среща на български медии беше открита изложбата "Босилеград в цветове", в която са представени картини от пленер на седемнадесет художници от три страни. Изложбата е подредена в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил.

Световната среща на българските медии се провежда в партньорство с Рилската света обител, Община Кюстендил, Национален дарителски фонд "13 века България", Държавен културен институт към Министъра на външните работи, Студентско читалище "Свети Климент Охридски", Сдружение ГЛАС - Босилеград, "България Ер", Сдружение за модерна търговия, Пощенска банка, EasyPay.Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg