Продължава да е отцепен районът на тежката катастрофа на магистрала "Струма"Продължава да е отцепен районът на тежката катастрофа с автобус, при който загинаха най-малко 45 души, предадоха репортерите на място на БТА и МИА. От момента на трагедията трафикът се пренасочва през обходен маршрут. Пътни полицаи пренасочват движението на около четири километра преди мястото, на което тази нощ е станал тежкият пътен инцидент. Обходният маршрут е от пътен възел "Долна Диканя" - път III-627-Радомир и път I-6 до пътен възел "Даскалово". Трафикът по него е интензивен и се виждат големи колони, които се движат бавно в участъка.

Екипите на БТА и МИА достигнаха до около километър от мястото на инцидента през третокласен път. На място се виждат много екипи на "Бърза помощ", като постоянно пристигат нови линейки. Отдалече се вижда катастрофиралият автобус, който е напълно изгорял. Превозното средство се намира между двете платна на автомагистрала "Струма".

Тежкият пътен инцидент е станал около 2.00 часа тази нощ /1 часа в Република Северна Македония/ близо до село Боснек. Автобусът се е движил от Турция към Република Северна Македония, а в България е преминал през граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". Седем души са настанени в "Пирогов" без опасност за живота

Автори: Десислава Велкова, БТА, и Ристо Тасев, МИА

Монтаж: Михаил Михайлов

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg