С любовни изповеди на велики личности театърът в Благоевград откри новия си сезонРомантична вечер на открито в началото на творческия сезон подари на своята публика благоевградският театър "Никола Вапцаров". В уютната атмосфера на Летния театър актьорите представиха "Послепис" - представление, в което са събрани съкровени любовни думи и интимни мисли на велики личности.

"Това представление е всъщност един пърформънс по нетеатрални текстове. Писмата са подбрани с актьорите, аз съм режисьор на представлението, но целият труд, компилирането, откриването на материалите, цялото му съставяне беше в един много партньорски екип", разказа директорът на благоевградския театър Маргарита Мачева.

Актрисата Албена Чобанова сподели, че е имала удоволствието да чете писмата на Лора и Яворов и Райнер Мария Рилке и Марина Цветаева. "Те са достатъчно емоционални и не мисля, че са от отминали времена. Мисля, че любовта е една и съща. И аз откривам много красота и позабравен начин да общуват хората помежду си", каза още тя.

Атмосферата на представлението бе допълнена от живата музика, подбрана специално за "Послепис" и изпълнена от благоевградския талант Лъчо Кацарски. "Чувайки тези невероятни писма, прецених, че донякъде трябва да се припокриват със съответната националност и т.н. Например, в писмото за Наполеон вкарах Марсилезата, разбира се, леко джазирана и с мотиви, защото има връзка с Френската революция и ми искаше да има връзка чисто музикална. По същия начин, както в писмата на Лора към Яворов се усеща една нотка хем на несигурност, хем на безкрайна любов.

Емоционалният "Послепис" завършва със "Звуците на твоята любов" - авторска песен на Лъчо Кацарски. А преди края на лятото представлението ще потопи още веднъж благоевградската публика в романтичния живот на различни личности на сцената на Летния театър.

Репортер, оператор и монтаж - Десислава Велкова

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg