Големи щети по библиотечния фонд на РБ "Н.Й.Вапцаров" в КърджалиРегионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" в Кърджали отчете големи щети по библиотечния фонд от основното си книгохранилище. Спасените от влага и мухъл книжни тела са около 15 процента. През ръцете на библиотекарите преминават 50 хиляди книжни единици. Три месеца отнема първичният подбор, при който се разбира, че по-засегнати са книгите, сред които библиотечни документи с ценно съдържание. След месеци работа на служителите на библиотеката, днес обработените библиотечни единици, част от които преподвързани, са готови да се върнат по рафтовете на хранилището. Наводнявано с години, се налага то да бъде ремонтирано и реновирано, средства за което библиотеката в Кърджали тепърва ще търси.
Репортер и оператор: Валентина Стоева
Монтаж: Валя КовачеваТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg