Второкласничка сложи отпечатъка си в "Алеята на най-четящите деца" на РусеКалина Тиханова , осемгодишната читателка на Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в крайдунавския град спечели класацията за миналата година със заети 414 книги. Това съобщи директорът на културния институт в крайдунавския град Теодора Евтимова. Любимата книга на малката Калина е "Ужасния Хенри" от Франческа Саймън. Десетгодишният й брат Добрин, който е в четвърти клас, е на второ място в класацията със заети от библиотеката 378 книги. Казва, че е важно да се чете. Майка им Бистра Тиханова обяснява, че личният пример е много важен, за да се научат децата да четат книги.

Най-четящите деца на Русе за миналата година получиха награди и грамоти. В Русенската библиотека през 2021 година са регистрирани над 6000 читатели. Половината от тях са деца под 14-годишна възраст.

Репортер - Мартин Пенев

Оператор и монтаж - Бисер ТодоровТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg