Списание "Кино" представи сборника "Актьорски откровения" по повод 75-годишнината сиСписание "Кино", което тази година отбелязва своята 75-годишнина, представи официално сборника "Актьорски откровения". Изданието предлага една по-различна среща на читателите с някои от най-забележителните и активно работещи български актьори, като Асен Блатечки, Валери Йорданов, Владимир Пенев, Деян Донков, Елена петрова, Захари Бахаров, Йоана Буковска-Давидова, Маргита Гошева, Мариан Вълев, Мартина Вачкова, Михаил Билалов, Ованес Торосян, Параскева Джукелова, Пенко Господинов, Радина Кърджилова, Светлана Янчева, Снежина Петрова, Стефан Денолюбов.

"Българските актьори са много добри, те са на световно ниво, а не са достатъчно оценени. Много от вестниците и списания се интересуват основно от техния лайфстайл, а не какви са те като професионалисти, като граждани, като родители, като хора. Затова сборникът "Актьорски откровения" представя едни от най-популярните и активно работещи български актьори по един различен начин. "Актьорски откровения" - това заглавие най-точно представя как присъстват тези актьори в книгата, а именно с откровението и искреността си", посочи Людмила Дякова, главен редактор на списание "Кино" и съставител на сборника.

"Читателите ще видят, че актьорите, освен изграждащи едни прекрасни образи, са живи хора, които имат страсти, любови, харесват определени неща, просто са хора като всички нас", допълни издателят Румен Баросов.

От създаването през 1946 година до днес списание "Кино" е единственото издание в България, което не е прекъснало своята периодика, само е променяло името си - "Кино и фото" /1946-1951/, "Кино" /1951-1955"/, "Киноизкуство" /1955-1991/, и отново "Кино" от 1991 година. Променяли са се и творческите екипи през годините, но водещата идея, мисия на списанието е била и неизменно остава да запознава читателите си с най-интересното, стойностното и значимото от българското и световно кино. Днес екипът на списанието се старае да то да разширява своя обхват, като отделя място и за други видове изкуство. Основната ни цел е да не отстъпваме от високото ниво и да не допускаме жълти неща, посочи още Людмила Дякова. Списанието вече има и свое онлайн издание.

Оператор - Красимир Михайлов

Монтаж - Валя Ковачева

 

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg