БТА откри в Добрич Национален пресклубСлед Тържествен водосвет, отслужен от свещенник Емануил, кметът на Добрич Йордан Йорданов, Генералният Директор на БТА Кирил Вълчев и председателят на Общинския съвет Нивелин Радичков откриха Националния пресклуб на агенцията. Гостите на откриването бяха поздравени от Генералния директор на БТА Кирил Вълчев и от кмета на града Йордан Йорданов.

Кирил Вълчев подчерта, че националните пресклубове на БТА са медийни средища за пресконференции, дискусии, изложби и други събития, на които институции, организации и граждани да отправят послания и да огласяват новини от съответния регион, достигащи чрез БТА на национално ниво, а чрез емисията на английски език - и в чужбина. БТА цели пресклубовете да се утвърдят и като място за обмен на професионален опит между кореспондентите в съответния град, както и за обучения за повишаване квалификацията на журналистите.

В поздравлението си към БТА, кметът Йордан Йорданов каза, че на фона на днешната враждебна медийна среда, Българската телеграфна агенция е медия, на която може да се вярва.

Събитието се случва в деня на празника на град Добрич - 25 септември.

 

Репортер и оператор: Григор Маринов

Монтаж: Даниел ИвановТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg