Ансамбъл "Българе" представи предпремиерно спектакъла "Обичаите на България" в ПловдивНационален фолклорен ансамбъл "Българе" представи предпремиерно на сцената на Античния театър в Пловдив последния си проект "Обичаите на България". В рамките на спектакъла прекрасните танцьори представят някои от най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете. Удивителни истории, уникални костюми и завладяващите ритми на впечатляваща хореография оживяха на древната сцена. Спектакълът показва старинни обичаи от различни кътчета на страната, акцент сред които са малко известни традиции, като например "калошарите - мистичен ритуал за здраве. Всеки обичай е съпроводен с характерния за региона народен танц. Премиерата на "Обичаите на България" ще бъде на 30 септември в НДК в София. Спектакълът е реализиран със съдействието на Министерството на културата по проект.

 

Репортер и оператор - Дима Шопова

Монтаж - Даниел ИвановТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg