Концерт "100 години Национална музикална академия "Панчо Владигеров" представиха в КюстендилМузикалното сдружение "Марин Големинов" - Кюстендил организира вечер концерт под мотото "100 години Национална музикална академия "Панчо Владигеров". В концерта участваха студенти и преподаватели от Вокалния факултет на академията, представени от проф. Павел Герджиков, носител на националната награда "Акад. Марин Големинов" за 2017 година и преподавател в академията.

"Концертът беше плануван за по-рано, но го отложихме заради пандемията. Годишнината на академията обаче е през тази година и затова я отбелязваме сега", каза диригентът Райчо Христов, който е председател на Музикалното сдружение "Академик Марин Големинов" в Кюстендил, а така също и преподавател в Националната музикална академия.

Това е четвъртият концерт на академията в Кюстендил, като такъв е планиран и за следващата година.

"Годината е юбилейна за академията и нямаше как да пропуснем концерта в Кюстендил, който се превърна в традиция. Така уважаваме юбилея на най-голямото музикално училище в България", каза проф. Павел Герджиков.

 

В програмата бяха представени любими песни, арии, ансамбли от класическата оперна съкровищница.

 

Репортер, оператор и монтаж - Елица ИвановаТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg