Видео

Военните учения са важни и за дипломацията ни и показват, че трябва да живеем в мир, каза пред журналисти в Шабла премиерът Бойко Борисов
Военните учения са важни и за дипломацията и външната ни политика, каза днес в Шабла премиерът Бойко Борисов, който наблюдава заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 2019". По думите му демонстрациите показват, че може до вчера между страните да е имало напрежение, но днес те тренират заедно и показват способностите си. Изводите от стрелбата и на българските, и на американските, и на сръбските военни части са, че трябва да живеем в мир, а не във война, посочи премиерът. И допълни, че колкото повече армиите се опознават, толкова по-добре, защото това има възпиращ ефект. Българските ракетни войски и военновъздушните сили показаха отлични резултати, бе оценката на Борисов. Той допълни, че освен демонстрациите, учението има още една силна страна - войниците се опознават и стават другари по оръжие. Мирът съществува, когато всички сме силни и единни и знаем, че всичко различно е тотална щета за хората, каза още Борисов. И допълни, че народите искат по-силна икономика, а не войни. Висока оценка на учението даде и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му българските войници са подготвени добре. Задоволство от демонстрациите на полигона в Шабла изрази и министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин. Той даде висока оценка на показаното от пилотите и ракетните войски. Ние ценим мира и знаем, че трябва да се борим за мир и стабилност на Балканите, каза още Вулин. И допълни, че е от изключителна важност за Сърбия са добрите отношения със съседна България. Видео и монтаж - Димитър Апостолов.
13.06.2019
05:43 мин.
Страници: 1 | 2 | 3 | Следваща >

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg