Пресклуб

Дата/час Организатор Описание


Пресклуб на БТА - Пазарджик
МК ВМРО-БНД (СДС, ДБГ, БЗНС, АБВ, НФСББТА - Пловдив
Местна коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна"

Местна коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна" ще представи кандидатът си кмет на община "Родопи"БТА - Пловдив
ПП ЗС "Ал. Стамболийски"

ПП ЗС "Ал. Стамболийски" ще обяви кандидатът си кмет за район "Северен" в ПловдивПресклуб на БТА - Плевен
Политическа партия "Възраждане"

В пресклуба на БТА в Плевен на 20 септември /ПЕТЪК/ от 10.30 часа ще се състои пресконференция на Костадин Костадинов - лидер на партия "Възраждане". ТЕМА:  ПП "Възраждане" в Плевенска област. Как се печели доверие чрез доброволчество – споделено от първата структура в плевенска област. УЧАСТВАТ:  Костадин Костадинов - председател на ПП „Възраждане”, историк, доктор по етнография, общински съветник във Варна. Милен Маринов -  председател на „Възраждане”, Червен бряг, Станислава Лилкова – Гилберт – учредител и секретар на „Възраждане” – Червен бряг.

 Национален пресклуб БТА
Сдружение „Национална асоциация за здравословно хранене на децата”

Участници: Иван Дойчев - председател на сдружение „Национална асоциация за здравословно хранене на децата”; Членове на асоциацията и заявители по двете схеми: Мартин Дойчев - фирма „М-Ви Фрукт” ЕООД, Мартин Киров - фирма „Шогун” ЕООД, Светлозар Райков - фирма ЕТ „Светослав Райков”, Георги Мермеклиев - фирма ЕТ „Янко Мермеклиев”, и Симеон Симеонов - фирма „Рудес” ЕООД.Пресклуб на БТА - Враца
ВМРО- Българско национално движение

ВМРО - Българско национално движение представя кандидатите си за кмет на община Враца,  кметове на кметства и общински съветници за местните избори на 27 октомври 2019 г.Пресклуб на БТА - Плевен
Областна структура на ПП АБВ - Плевен

В пресклуба на БТА в Плевен на 24 септември /ВТОРНИК/ от 11.00 часа ще дадат пресконференция  националният лидер на ПП АБВ Румен Петков и областният председател на АБВ в Плевен Цветан Антов - кандидат за кмет на Община Плевен.Национален пресклуб БТА
Одобрени заявители по схема „Училищен плод” и „Училищно мляко”

От месец август 2019 г., участниците в пресконференцията - одобрени заявители по схемите „Училищен плод” и „Училищно мляко”, многократно, писмено и устно, задават въпроси към ДФ „Земеделие” и Министерството на земеделието, храните и горите, на които нямат отговор.

Към 20.09.2019 г. отново питат:

  1. Има ли издадени актове за отмяна на актове за одобрение от 2018 г.?
  2. Има ли издадени актове за одобрение за 2019 г.?
  3. КОГА директорът на учебното заведение може да обяви процедура за избор на заявител по схема „Училищен плод“ и „Училищно мляко“?
  4. Директорите с кого трябва да подпишат график за датите на доставка за учебната 2019/2020г.:  А) с фирми, избрани с процедури за избор на изпълнител през 2019 г.;  Б) с одобрените заявители от 2018 г.
  5. Подписаните договори и график за датите на доставки с фирми, избрани с процедура от 2019 г. пораждат ли права и задължения за директора?
  6. При представен график за датите на доставка в ДФ „Земеделие“ може ли одобрения заявител да започне доставките по съответната схема?

Проблемите са поставени пред отговорните лица преди повече от два месеца и до настоящия момент е факт единствено неглижирането им и открито нежелание за вземане на мерки.Национален пресклуб БТА
Българска асоциация "Осиновени и осиновители" (БАОО)

Програмата на форума включва: Представяне на анализ от анкетно проучване сред доставчици на социални услуги, касаещо въпросите на осиновяването - Недка Петрова – директор на КСУДС-Пловдив; Представяне на добри практики; Дискусия.

Българска асоциация "Осиновени и осиновители" (БАОО) за шеста поредна година организира инициативата Национални информационни седмици за осиновяването, която ще се проведе в периода 24.09.2019 - 12.10.2019 г.

Тази година фокусът на информационната кампания е насочен към предизвикателствата и трудностите при отглеждането на осиновените деца, подготовката на родителите им за тази важна житейска роля и подкрепата на социалния сектор към семействата-осиновители.

За участие в дискусионния форум са поканени представители на държавните институции.Пресклуб на БТА - Хасково
Веселин Илчев, кандидат за кмет на Хасково

Пресконференция на Веселин Илчев, кандидат за кмет на Хасково от Християтдемократическа партия на БългарияПресклуб на БТА Сливен
ПП ГЕРБ-Сливен

ГЕРБ-Сливен кани останалите партии и кандидати в местните избори да подпишат споразумение за честна и почтена изборна кампания.
 Инициативата на предизборния щаб на ГЕРБ и кмета Стефан Радев е продиктувана от тенденцията фалшиви новини и компромати да изместят фокуса от идеите и дебатите за политики в хода на кампанията. От щаба на ГЕРБ заявяват, че ще водят толерантна агитация, няма да използват фалшиви новини, спекулации и лични нападки срещу другите кандидати и ще се фокусират върху предложенията за подобряване на градската среда и живота на хората в общината.
 Пресклуб на БТА - Плевен
Народно читалище "Съгласие 1869" - Плевен

В пресклуба на БТА в Плевен ще даде пресконференция на 26 септември /ЧЕТВЪРТЪК/ народно читалище "Съгласие 1869"  от 13.00 часа. Темата е посветена на честванията по повод 150 години от създаването на читалище "Съгласие" и стартирането на новия творчески сезон 2019/2020 година. Участници в пресконференцията са : Ивайло Атанасов -  председател, и художествените ръководители на творческите колективи към читалището.