Пресклуб

Дата/час Организатор Описание


Национален пресклуб БТА
Сдружение „Български лекар” с председател д-р Андрей Кехайов

  • Пълен провал на новото финансиране на болниците от Здравната каса. Защо БЛС бездейства?
  • Предстоящият събор на БЛС – отчет на старото ръководство и избор на ново. Неадекватен дневен ред и пореден опит за непрозрачно провеждане. Какво се случва в българската здравна система и каква е ролята на БЛС?
  • Съдът и прокуратурата отхвърлиха всички неоснователни претенции и безсмислени обвинения на отиващото си ръководство на БЛС срещу бившия председател на Съюза д-р Андрей Кехайов. Как се провали една несправедлива акция на показалото безсилие в делата си ръководство?

 

 

Участници: д-р Андрей Кехайов - председател на Сдружение „Български лекар” и делегат на събора; д-р Дечо Дечев - уволненият управител на УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, и др.Национален пресклуб БТА
Фондация „Български център за джендър изследвания”

 

Пресконференцията е  по повод стартирането на проекта "Обединени за справедливост”- създаване на партньорска мрежа за сигурност и ефективна правна защита срещу домашното насилие и насилието основано на пола в градовете Плевен, Велико Търново и София. Проектът е част от мащабен процес по обучение на магистрати, съгласно приоритетите на Министерството на правосъдието и цели да повиши тяхната чувствителност в хода на прилагане на нормативната база, касаеща домашното насилие и насилието, основано на пола.


Участници: Геновева Тишева –  управител на Фондация „Български център за джендър изследвания” и координатор за БЦДИ; консултанти към БЦДИ, работещи в сферата на домашното насилие.Национален пресклуб БТА
Българското дерматологично дружество В Световен мащаб тенденцията за повишаване на заболеваемостта,  свързана с коварната диагноза е факт. Кампанията Евромеланома се осъществява с ентусиазма на над 200 български дерматолози, които в деня на Евромеланома – 13 май, ще преглеждат безплатно пациенти със съмнителни за кожен рак лезии. Целта им е да насочат вниманието на хората към профилактиката и ранната диагностика.
Ще бъде представена пълна информация как и къде ще се осъществяват прегледите на 13 май 2015 г.


Участници: проф. д-р чл. кор. Николай Цанков, д-р Петьо Брезоев,  доц. д-р Гриша Матеев, доц. д-р Снежина Василева, доц. д-р Румяна Янкова, и др.