Инвест Банк

Пресклуб

Дата/час Организатор Описание


Пресклуб Велико Търново
Спортен клуб по картинг и автомобилизъм „Етър рейсинг”, Община Велико Търново и Българската федерация по автомобилен спорт

Автомобилното състезание „Писта Велико Търново” е 2- ри кръг от републиканския шампионат на затворен маршрут и ще се проведе на 7 и 8 май 2016 година на Западния пътен възел в град Велико Търново. Организатори са Спортен клуб по картинг и автомобилизъм „Етър рейсинг”, Община Велико Търново и Българската федерация по автомобилен спорт.

Пресклуб Велико Търново
Община ПавликениНационален пресклуб БТА

Темата на фестивала тази година ще бъде ''Човекът от бъдещето”. 

На пресконференцията ще бъдат обявени резултатите от работата на селекционната комисия, изборът на филми и жури, майсторските класове, уъркшопове и събития преди, след и по време на фестивала, както и местата на провеждане и обща информция за фестивала. Ще бъдете приятно изненадани да чуете за рекорда от почти 1000 филми, които получихме и за множеството други събития, за новите цели и успехи на фестивала.

 Пресклуб на БТА - Пловдив
ПП АБВ

Пресконференция на ПП АБВ, с участието на Румен Петков, зам.-председател на АБВ  и ген. Валентин Петров, председател на АБВ -Пловдив. Коментар по закона за ветераните, промените в Кодекса за социално осигуряване и други  актуални политически теми.Пресклуб Велико Търново
Българският национален цирк "София"Пресклуб на БТА - Плевен
Сдружение "Справедливост" - Плевен

ТЕМА: Начало на дарителска кампания "Да запазим вярата си!". Организирана е в памет на Владислав Горанов, Цветелина Таслакова и Николай Менков, загинали в автомобилна катастрофа на 5 май 2014 г., и в памет на всички загинали деца от Плевен. Кампанията е организирана от Сдружение "Справедливост", съвместно с църковното настоятелство на храм "Света Троица" в Плевен. Целта е  да бъдат събрани средства за ремонт и реконструкция на храма. УЧАСТНИЦИ: свещеноиконом Венци Яков Христов - председател на църковното настоятелство на храм "Св. Троица", членовете на настоятелството доц.д-р Пенчо Тончев, д-р Веселин Иванов Киров и Анелия Минева, адвокат Галя Горанова - майка на загиналия Влади Горанов, член на УС на Сдружение ""Справедливост".Национален пресклуб БТА
Камарата на архитектите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране

По данни на Европейската комисия, сградите са отговорни за 40% от крайното енергийно потребление и за 36% от всички вредни емисии“.  Според доклада на ООН, ако не се вземат мерки, след по-малко от двадесет години климатичните промени ще станат необратими.  Некачествената застроена среда отнема човешки животи. 

 

Какво е необходимо, за да станат нашите селища и сгради по-сигурни, по-функционални, по-природосъобразни, по-красиви?

  • Налагане на конкурсно начало при избора на проектанти за обекти с обществено значение. 
  • Налаганото от институциите пропускане на фазата за планиране и проектиране създава предпоставки за ниско качество и корупция.
  • Необходими мерки за спиране/ограничаване на корупционните практики.
  • Необходима е промяна нормативната уредба в строителството след извършването на задълбочена оценка на действащото законодателство.  


Пресклуб на БТА - Плевен
Великотърновски университет "Св.св.Кирил и Методий"

ТЕМАТА: Приемът на студенти за учебната 2016/2017 година - акценти, новости, възможности за кандидатстване, други въпроси, свързани с дейността на Великотърновския университет "Св.св.Кирил и Методий". УЧАСТВАТ: проф.д-р Христо Бонджолов - ректор на висшето училище, чл.-кор.проф. Стоян Буров - заместник-ректор по учебната дейност, и проф.д-р Розалия Кузманова - Карталова .- заместник-ректор по управление на качеството и акредитацията.Пресклуб на БТА - Плевен
Община Червен бряг, област Плевен

ТЕМАТА: Шест месеца управление на новото ръководство на община Червен бряг - резултати, проблеми, бъдещи проекти. УЧАСТНИЦИ: кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов и членове на неговия екип.