Правозащитни организации срещу правата на човека!?

  • 29.08.2019
  • София
  • 1:03:29 мин.

Граждани, родители и юристи, загрижени за антисемейната същност на приети напоследък законодателни промени и политики, повдигат въпроса за радикалното вмешателство на някои НПО и държавата в личния и семейния живот на българите и техните деца.

  • Защо упражняването на основни конституционни права на български граждани - като правото на свобода на изразяване, на събиране и разпространение на информация, на публична критика и дебат - стават основание за разправа с тях от идейните им опоненти чрез предизвикване на намеса на държавни органи?
  • Използвайки ангажимента на държавните правоприлагащи органи да проучват заведени пред тях сигнали, подадени от "правозащитни" НПО, участници в нашето гражданско движение са привиквани (призовавани за разпит) в полицията без истинско правно и фактическо основание. Целта е постигането на смразяващ ефект върху фундаменталните ни права и свободи да критикуваме политики, които считаме за разрушителни по отношение на българските традиции и семейство.
  • До каква степен е налице тираничната тенденция при извършаване на привидно правозащитна дейност да се предприемат мерки на държавна принуда срещу идейни и политически опоненти и какви интереси, включително финансови, налагат такива действия?
  • Ще споделим нашите опасения относно истинските мотиви за погазване на правото на обикновените граждани у нас да критикуват богато финансирани и влиятелни НПО и ще зададем въпросите, които това вмешателството поражда в традиционните семейни връзки родители-деца. 

На конферентната маса ще застанат както жертви на този "правен" тормоз, така и общественици, ангажирани с каузата.

 

Участници: д-р Виктор Костов - адвокат, Кирил Веселински - графичен дизайнер, д-р Христо Лафчиев - физик, Севина Хаджийска - учител, психолог.Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg